Teško ozlijeđena pješakinja koju je oborilo teretno vozilo riječkih registracija

Ilustracija: Riportal

Teško je ozlijeđena 68-godišnja pješakinja u nesreći što se dogodila u subotu, 4. svibnja oko 11 sati u Malom Lošinju

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Teško je ozlijeđena 68-godišnja pješakinja u nesreći što se dogodila u subotu, 4. svibnja oko 11 sati u Malom Lošinju. Do nesreće je došlo kada je 52-godišnji vozač teretnog vozila marke Renault, riječkih registarskih oznaka, krećući se Omladinskom ulicom u Malom Lošinju, oborio pješakinju na kolnik koja se kretala izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Liječnička pomoć joj je pružena u KBC Rijeka gdje su joj utvrđene teže ozljede.

Osim prometnih nesreća, policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali i počinjenje prekršaja. Tako je u vožnji pod utjecajem alkohola u nedjelju, 5. svibnja oko 12.45 sati na području Selca zatečen 45-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao s koncentracijom od 1,99 g/kg pa kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u službene policijske prostorije.

Pored spomenutog, policija je u subotu, 4. svibnja oko 3.40 sati, evidentirala i 26-godišnjeg hrvatskog državljanina. Zatečen je u središtu Rijeke, u ulici A. Kačića Miošića gdje je upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, pulskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,54 g/kg.

U Rijeci je istoga dana u Adamićevoj ulici zatečen vozač motocikla bez vozačke dozvole. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je oko 18.45 sati upravljajući motociklom marke Gilera, riječkih registarskih oznaka prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je kao i drugi prekršitelji u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, te općenito većeg stupnja sigurnosti u prometu, pozivamo i ovom prilikom sve sudionike na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari