Težina 10 mrava: Policajci vjerojatno ulovili antirekordera po količini droge!

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Muškarac u dobi od 38 godina iz Zaprešića vjerojatno će ući u anale PU karlovačke kao osoba koja je “pala” s najmanjom količinom droge ikad

Njega su na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu upravo osudili kaznom od 5.000 kuna jer je 24. veljače oko 17.00 sati na odmorištu autoceste A1 u Mrzljakima, odnosno Draganiću neovlašteno posjedovao 0,1 gram ili 100 miligrama droge cannabis marihuane, piše KAportal.

Držao ju je u pretincu ispred suvozača u osobnom vozilu križevačkih registracijskih oznaka. Okrivljeniku je droga oduzeta te će biti uništena, a morat će platiti 200 kuna sudskih troškova.

Ne navodi se hoće li je “uništavati” službenim spaljivanjem ili će je samo otpuhnuti niz vjetar?!

KAportal je malo “zaguglao” ove težine kako bi mogli komparirati količine s nekim životnim stvarima. Tako su doznali da je jedna muha teška 12 miligrama, a kad nosi jajašca, ima 15 miligrama, što bi značilo da je okrivljenik imao drogu ravnu težini oko osam muha, odnosno šest s jajašcima.

“Ako masu policijskog ulova pretvorimo u masu mrava, onda bi se moglo zaključiti da je zaplijenjena količina teška kao 10 ovih vrijednih insekata. Kako su one poznate da mogu nositi i deset puta veću masu od vlastite, jedan mrav bi čitavu zapljenu bez problema mogao malo pronosati po policijskom stolu”, piše KAportal
KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views