TIJEKOM KARNEVALA MIRNO, ALI…: Lakše ozlijeđena dva mladića, „počišćeno“ nekoliko automobila!

Foto: Ilustracija

Nažalost, ima i onih koji su dane karnevalskog veselja iskoristili za svoje nečasne rabote pa je tako provaljeno u vozila austrijskih i slovenskih državljana

Na jučer održanom javnom okupljanju „Riječki karneval 2016.“ prema procjenama policije prisustvovalo je oko 100.000 posjetitelja. Tijekom ovog događanja koje je održavano od 11 do 21 sat na riječkom Korzu te u središtu grada policija nije zabilježila značajnijih narušavanja javnog reda i mira.

Dvije su osobe prevezene u bolnicu zbog alkoholiziranosti, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. Lakše je ozlijeđen 24-godišnji hrvatski državljanin, kojeg je jučer oko 18 sati na riječkoj Rivi fizički napao 19-godišnjak pod utjecajem alkohola te 22-godišnji hrvatski državljanin uslijed pada sa zidića.

U svom priopćenju medijima i javnosti Primorsko-goranska policija zahvaljuje se svim građanima i posjetiteljima koji su sudjelovali u ovom javnom okupljanju te ga pratili kao gledatelji što su svojim ponašanje pridonijeli da „Riječki karneval 2016.“ protekne u ozračju povoljnog stanja javnog reda i mira

No protekla dva dana policija je zaprimila tri prijave o počinjenju provala u osobna vozila na području Rijeke. Time su oštećeni 62-godišnji državljanin Austrije i 23-godišnja državljanka Slovenije, kao i 46-godišnji hrvatski državljanin.

Za sada nepoznati počinitelji iz vozila marke „Citroen“, „Mercedes“ i „Peugeot“ otuđili su torbe s osobnim dokumentima, novcem, prijenosnim računalom i mobitelom, ali i nekoliko komada odjeće vlasnika te ostale vrijedne predmete. Počinjena materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Šteta bi naravno bila manja da su vlasnici vozila iz njih uklonili vrijedne predmete koji su zasigurno privukli pažnju bezobzirnih „dugoprstića“.

Ukraden „audi“ vrijedan oko 50 tisuća kuna

Uoči karnevalskog vikenda „nestao“ je i jedan automobil – „audi“, riječkih registarskih oznaka procijenjene vrijednosti oko 50 tisuća kuna. Parkirani tamnoplavi automobil je nestao između 4. i 5. veljače u Rijeci, u ulici Drage Gervaisa, a ovom krađom oštećen je 51-godišnji vlasnik vozila. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari