KORISTITE POJAS

Tijekom veljače policija utvrdila 339 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Policijski službenici prometne policije svakodnevno nadziru sigurnost prometa na cestama Policijske uprave primorsko-goranske te pri tom poduzimaju sve potrebne mjere radi prevencije činjenja prometnih prekršaja i stradavanja  sudionika u prometu.

Tako su tijekom veljače ove godine kontrolirali 1.642 vozila, od kojih 1.304 osobna vozila te 2.578 osoba, odnosno vozača i putnika u vozilima te utvrdili  339 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Navedeni prekršaji su utvrđeni kod 246 vozača osobnih i 75 vozača teretnih vozila te kod šest putnika u osobnim vozilima. Spomenuti putnici bili su na prednjim sjedalima, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila u prekršaju zatečeno sedam putnika, od kojih jedno dijete, a bez pojasa zatečeno je i pet putnika u teretnim vozilima (kombi vozila).

VIDEO DANA:

Podsjećamo, sigurnosni pojas jedan je od najvažnijih elemenata sigurnosti vozača i putnika u vozilima, tzv. pasivna sigurnost.  Radi toga policija ima za cilj  upozoriti i osvijestiti vozače koji sjedaju u vozila i sudjeluju u prometu da obvezno koriste sigurnosni pojas, upozore i ostale putnike u vozilu na nužnost korištenja pojasa kako bi se na taj način povećala sigurnost vozača i putnika te spriječilo teže ozljeđivanje u slučaju nastanka prometne nesreće.

Stoga i ovom prilikom apeliramo na vozače i putnike u vozilima da koriste sigurnosni pojas, kako na prednjim sjedalima tako i na stražnjim sjedalima koja imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari