TIJEKOM VIKENDA ČAK 289 PROMETNIH PREKRŠAJA! Mladi vozač (20) u petak u tunelu Škurinje II „ganjao“ BMW do 134 km/h

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 289 prometnih prekršaja. Najveći broj prekršaja, i to 73, odnosi se na prekoračenja brzine, a zatim slijedi prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola – 32 prekršaja.

Najveća izmjerena brzina je evidentirana u petak na riječkoj zaobilaznici u „Tunelu Škurinje II“ , gdje se 20-godišnji vozač osobnog vozila marke „BMW“ riječkih registarskih oznaka, kretao zaobilaznicom brzinom od 134 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 70.

U subotu je pak oko 1 sat na području Novog Vinodolskog evidentirana najveća koncentracija alkohola od 2,58 g/kg 41-godišnjem vozaču osobnog vozila marke “VW Polo“, koji je uz to zatečen u vožnji bez sigurnosnog pojasa i bez osobnih dokumenata. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

U istom razdoblju evidentirano je i 29 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 26 lakših prometnih nesreća.

Izdvajamo nesreću u kojoj je teže ozlijeđen 43-godišnji motociklist, a koja se dogodila u subotu, 24. listopada, oko 16 sati na magistrali kod mjesta Sibinj. Nesreća se dogodila kada je vozač motocikla, inače slovenski državljanin, krećući se iz smjera Senja prema Crikvenici izgubio kontrolu nad motociklom, te sletio izvan kolnika i udario u kameni usjek. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari