TJEDAN U PROMETU: Na županijskim prometnicama u 75 nesreća 670.471 kuna materijalne štete

Foto: Ilustracija

U nesrećama je sudjelovalo 10 stranaca, jedan pješak i osam alkoholiziranih vozača

Proteklog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 75 prometnih nesreća od kojih su šest teže, a 69 lakše nesreće. U prometnim nesrećama je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala, šest osoba je teže, a 16 lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 670.471 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo 10 stranaca, jedan pješak i osam alkoholiziranih vozača.

U nadzoru je alkotestirano 370 vozača, od kojih je kod 37 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih vozača, njih 28 je u skupini iznad 35 godina života, devet alkoholiziranih vozača je u dobi između 25 i 35 godina, dok ih je šest u dobi od 18 do 25 godina.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 39-godišnjem hrvatskom državljaninu i to 26. lipnja kod naplatne postaje Vrbovsko na autocesti Rijeka-Zagreb. Policija ga je zatekla oko 22 sata kako upravlja osobnim vozilom marke Opel Corsa, slavonsko-brodskih registarskih oznaka , pri koncentraciji alkohola od 2,48 g/kg.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

VIDEO DANA: