TJEDAN U PROMETU Sinoć na Krnjevu teško stradali motociklisti

Foto: Ilustracija

Do nesreće je došlo jučer iza 20 sati kada je pod još dokraja nerazjašnjenim okolnostima na cesti završio motociklist

Snažan udarac motocikla o kolnik čuli su sinoć svi u krugu par stotina metara od križanja ulica Zvonimirova, Liburnijska i Zametska. Do nesreće je došlo jučer iza 20 sati kada je pod još dokraja nerazjašnjenim okolnostima na cesti nakon sudara s osobnim vozilom završio motociklist sa suputnicom.

Kao i u mnogim drugim sličnim slučajevima, uzrok nesreće je nepoštivanje prednosti prolaza, a tko je točno kriv i zbog čega je došlo do nesreće znat će se nakon objavljivanja rezultata policijskog očevida.

Na mjesto prometne nesreće vrlo brzo stigli su pripadnici hitnih službi, posada hitne medicinske pomoći odnosno policija.

Zbog pružanja pomoći unesrećenima odnosno policijskog očevida nesreće promet tim dijelom grada bio je neko vrijeme otežan i usporen.

U tijeku je rasvjetljavanje svih okolnosti nesreće nakon čega će javnost biti podrobnije obaviještena o nesretnom događaju.

Inače, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se ukupno 95 prometnih nesreća, od kojih su sedam teške, a 88 su lakše nesreće.

U nesrećama je sedam osoba teže ozlijeđeno, 19 lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 842.200 kuna.

U nesrećama su sudjelovala i 32 strana državljana, dva pješaka, kao i osam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 337 vozača, od kojih je kod 47 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a tri su vozača odbila alkotestiranje.

Od spomenutih alkoholiziranih vozača, 22 ih je starosne dobi između 25 i 35 godina života, 19 ih je iznad 35 godina života, dok je 12 vozača u kategoriji između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu, 29. srpnja, 51-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Peugeot“. On je u središtu Rijeke u ulici Antuna Kačića Miošića ,oko 16.10 sati, izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 3,33 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je sukladno provedbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Facebook Alen RI

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari