TJEDAN U PROMETU: U 62 prometne nesreće više od pola milijuna kuna materijalne štete

Foto: Ilustracija

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 62 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 59 lakših

U prometnim nesrećama pet je osoba teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 594.100 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, sedam stranih državljana, ali i tri alkoholizirana vozača.

Alkotestirano je 388 vozača, od kojih je kod njih 50 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod šest do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a četiri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 26 je bilo u dobi iznad 35. godine života, a po 17 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života te između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,90 g/kg izmjerena je poslije ponoći 22. rujna 48-godišnjem vozaču, koji je upravljao osobnim vozilom marke VW golf, riječkih registracijskih oznaka, Spomenuti vozač kretao se iz smjera Saršona u smjeru Pašca te izazvao prometnu nesreću u kojoj je vozilom udario u rub kolnika.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno je prijavljen sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja