LICA S TJERALICA

Tko su tipovi koje traži policija? Jedan od njih je s 19 godina osuđen za ubojstvo. I ostali imaju podeblji dosje

A.R. ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge, ali još u dosjeu nema presuda vezanih za istovrsna kaznena djela

Za napad i ranjavanje Josipa Čubelića (36) Čube u utorak oko 15.50 sati na Skalicama u Splitu splitska policija traga za četiri muške osobe koje se sumnjiče za napad i ranjavanje mladića, piše Slobodna Dalmacija.

Dvojica su od njih rodbinski povezani, radi se o stricu J.R. i nećaku A.R., a druga dvojica su A.V i N.P.

J.R. je sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa i sportski menadžer. U policijskim evidencijama se pojavio sa 19 godina nakon što je zajedno s R.V. ispred diskoteke “Shaekspeare” u Splitu na smrt zatukao bejzbol palicom 20-godišnjaka.

Pretukli i ubili mladića

J.R. je osuđen tada na devet godina, a A. V. na osam godina zatvora. Mladić kojeg su ubili tu je večer slavio rođendan.

Uhićen je 2010. godine kao pripadnik organizirane narko skupine iz Rijeke čiji članovi su uhićeni u nekoliko hrvatskih gradova. Tad je zaplijenjeno više od pet kilograma kokaina, marihuane te oružje i eksploziv.

Sa svojim nećakom A.J. je iznimno vezan jer mu je to sin starijeg brata, koji je poginuo u prometnoj nesreći dok je dječak imao tri godine. Treći brat A.R., po kojem je dječak dobio ime, ubijen je s više metaka iz pištolja u splitskoj diskoteci “Metropolis” 1998. godine.

A.R. ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge, ali još u dosjeu nema presuda vezanih za istovrsna kaznena djela. Bivši kickboksač A.V. je kao K-1 borac bio iznimno talentiran, a s obitelji R. vezan je kumstvom.

Pucnjava ispred hotela Lav

Ispred hotela “Lav” 2015.godine pucao je na dva redara od kojih je jedan ranjen u potkoljenicu te se povezivao s tim obračunom. A.V. nikada formalno nije prijavljen za taj događaj, a u medijima se, osim kao borac u ringu, pojavljivao i kao dečko jedne sudionice realitija “Big Brother”.

Četvrti muškarac za kojim se traga je N.P. i, prema saznanjima nema dosje, ali to nije temeljni pokazatelj uvezanosti u ilegalne poslove. Policija je u službene prostorije dovela muškarca koji nije osumnjičen za događaj, ali je s njim obavljen obavjesni razgovor, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari