Tragedija u Malinskoj: Mlada Austrijanka uživala u plivanju – a onda je naišao gliser…

Foto: Ilustracija (Duško Jaramaz/Pixsell)

U tijeku je međuresorska istraga i očevid o uzrocima teške pomorske nesreće

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o teškoj pomorskoj nesreći, koje se dogodila danas popodne u Riječkom akvatoriju, a nažalost završila je tragičnom pogibijom mlađe ženske osobe, uslijed udara glisera.

U tijeku je međuresorska istraga i očevid o uzrocima teške pomorske nesreće u nadležnosti Lučke kapetanija Rijeka, Lučke ispostave Malinska i Pomorske policije Rijeka.

Tragično stradavanje mlađe ženske osobe, V.H. (rođena 1991. godine), državljanke Republike Austrije, dogodilo se danas, 24. srpnja nešto iza 16 sati 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj, gdje je motorna brodica tijekom plovidbe udarila kupačicu, koja je nedugo potom preminula.

Službenici MRCC Rijeka o ovom nesretnom događaju obaviješteni su posredstvom Lučke kapetanije Rijeka, čiji službenici su informaciju o teškoj pomorskoj nesreći zaprimili od djelatnika Hitne medicinske pomoći Rijeka, u trenutku dok su teško ozlijeđenu prevozili u KBC Sušak, po pozivu Pomorske policije Rijeka, čiji službenici su prvi obaviješteni o ovoj nesreći.

Nažalost, već u 17.15 sati iz Policijske uprave Primorsko – goranske je u MRCC Rijeka dojavljeno da je ozlijeđena kupačica preminula.

Temeljem dostupnih informacija iz nadležnosti LK Rijeka, počinitelj ove teške pomorske nesreće je voditelj motorne sportsko – rekreativne brodice, državljanin Republike Hrvatske, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu, pri čemu joj je nanio po život opasne ozljede, od kojih je nedugo potom preminula.

Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, a uzimanje izjave od počinitelja, u okviru očevida o uzrocima ove teške pomorske nesreće od strane LK Rijeka i mjesno nadležne LI Malinska, kao i saslušanje počinitelja ove pomorske nesreće u okviru istrage, koju provodi Pomorska policija Rijeka nastavit će se sutra, 25. srpnja s obzirom da počinitelj trenutno nije u dostatnom psiho – fizičkom stanju komunicirati izjavu, jednako kao i članovi obitelji poginule djevojke, navodi se u priopćenju.
Vijesti.hr
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari