Tragedija u Osnovnoj školi u Okučanima: Dječaku (9) pozlilo, srušio se i preminuo

Hitna je došla brzo, ali dječaku nije bilo pomoći… Vozač školskog autobusa u suzama: ‘Ovo je tragedija’

Velika tragedija zadesile je Okučane. Naime, u tamošnjoj osnovnoj školi devetogodišnjem dječaku je pozlilo, srušio se i preminuo.

U školi kažu da, koliko oni znaju, dječak nije prethodno imao zdravstvenih problema.

Njegovi potreseni kolege su prvo pomislili da glumi, ali, nažalost, to nije bio slučaj. Prva je u pomoć nesretnom dječaku priskočila djelatnica škole, Hitna pomoć je stigla vrlo brzo, krenuli su u postupak reanimacije odmah po dolasku, prevezli ga u bolnici, ali, nažalost, dječaku nisu mogli pomoći.

Smrt devetogodišnjaka konstatirana je u 10 sati. Nalazi obdukcije bi, kako doznajemo, trebali biti poznati sljedeći tjedan.

Ministarstvo stavilo na raspolaganje krizni tim za psihološko savjetovanje

Iz Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije su na naš upit o ovom slučaju rekli:

“MPDJ ZZHMBPŽ je u 07.15 zaprimila poziv iz O.Š . Okučani za dječaka od 10 godina koji je bio bez svijesti.Tim HMS iz Okučana je došao na lice mjesta u 07.22 minute (u roku od 4 minute).Po utvrđenom stanju su odmah započeti napredni postupci održavanja života djeteta koji su nastavljeni tijekom transporta za O.B. Nova Gradiška gdje je tim bolnice nastavio reanimaciju. Nažalost,reanimacija nije bila uspješna,a obdukcija će pokazati točan uzrok smrti djeteta. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog ovog tragičnog događaja i upućujemo izraze sućuti obitelji.”

Na upit RTL-a reagiralo je i resorno Ministarstvo, ono znanosti i obrazovanja:

“Odmah po saznanju, Ministarstvo je kontaktiralo školu i stavilo na raspolaganje krizni tim za psihološko savjetovanje i svu pomoć koja je školi potrebna”, poručili su iz Ministarstva.

Vozač u suzama, građani šokirani

Vozač školskog autobusa koji je dječaka svakodnevno vozio u školu jedva je susprezao suze i samo je kratko za RTL rekao.