KOBNI LIJEKOVI

TRI MLADA IRCA OTIŠLA U TURSKU NA IZBJELJIVANJE ZUBA: Jedan je umro, a dvojica se bore za život!

Foto: Društvene mreže

Richard Molloy iz Belfasta umro je u subotu nakon što je otputovao u turski Marmaris na izbjeljivanje zuba, a njegova dvojica prijatelja, Declan Carson i Aaron Callaghan, bore se za život

Richard Molloy (33) iz Sjevernog Belfasta je umro, a dvojica njegovih prijatelja su u kritičnom stanju nakon leta u Tursku na stomatološki tretman.

Richard je umro u subotu nakon putovanja u Marmaris, ali nije poznat uzrok njegove smrti, javlja Mirror. Dvojica muškaraca, Declan Carson i Aaron Callaghan, također iz sjevernog Belfasta, bore se za život u bolnici. Navodno su u komi, ali u nešto boljem zdravstvenom stanju.

Muškarci su navodno putovali u Tursku na izbjeljivanje zuba.

Prema nepotvrđenim tvrdnjama, muškarci su uzimali lijekove povezane s tretmanom prije nego što su pronađeni u nesvjesnom stanju u stanu koji su unajmili tijekom putovanja. Međutim, nije bilo naznaka da je lijek uzrok smrti ili razlog zbog kojeg su druga dvojica muškaraca pala u nesvijest.

Colin Bell, glasnogovornik organizacije The Kevin Bell Repatriation Trust koja pomaže u vraćanju tijela preminulog kući, rekao je za Belfast Telegraph: “To je vrlo teška situacija. Muškarac je umro u Turskoj nakon putovanja s dvojicom prijatelja. Koliko shvaćam, putovali su na stomatološki tretman, ne znamo kako se to dogodilo, ali na kraju je Richard umro, a druga dvojica mladića su teško bolesna.”

Dodao je da je njegova sestra otputovala u Tursku te da je uspostavljena veza s pogrebnom tvrtkom koja se brine za Richardovu repatrijaciju.

‘Zabrinjavajuća i poražavajuća tragedija’

Irska vlada je izvijestila da su upoznati sa slučajem te da pružaju konzularnu pomoć. Zastupnik iz sjevernog Belfasta, John Finucane, rekao je da je “apsolutno potresna tragedija pogodila trojicu u formi i zdravih mladića”.

“Zajednica sjevernog Belfasta poduprijet će obitelji pogođenih i učiniti sve što je u njihovoj moći kako bismo im pružili podršku u ovo teško vrijeme. Odmah ću stupiti u kontakt s Ministarstvom vanjskih poslova kako bih zatražio hitno pružanje sve potrebne podrške za pomoć obiteljima”, dodao je.

Zamjenik gradonačelnika SDLP-a u Belfastu Paul McCusker opisao je tragediju kao “zabrinjavajuću i poražavajuću”, javlja Daily Mail.

Aaron Callaghan je bivši igrač nogometnog kluba Swifts St James. Prošlog tjedna objavio je na Twitteru sliku trojice muškaraca koji se sunčaju na moru u Marmarisu, napisavši: “Kakav je tvoj petak.”

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari