Tuga i nevjerica nakon smrti mladog nogometaša: ‘Zašto baš on? Andro mi je bio poput brata’

Andro Zarač je pao s mopeda i poginuo na mjestu, a njegova suputnica je lakše ozlijeđena

Andro Zarač (19), perspektivni igrač dubrovačkog malonogometnog kluba Square, poginuo je u ponedjeljak malo nakon ponoći u prometnoj nesreći na predjelu Batahovine u Dubrovniku.

Zarač je vozio moped dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Dubrovnika u pravcu Sustjepana, te je u jednom trenutku, iz neutvrđenih razloga, skrenuo desno i udario u brdo. Uslijed udara, Zarač i njegova 18-godišnja suputnica pali su na kolnik dok se moped nastavio nekontrolirano kretati po cesti.

Zbog teških ozljeda mladi nogometaš preminuo je na mjestu nesreća, dok je njegova suputnica lakše ozlijeđena. Oboje su za vrijeme vožnje nosili zaštitne kacige.

Vijest o tragičnoj smrti perspektivnog igrača s nevjericom i tugom dočekali su njegovi kolege i prijatelji iz MNK Square, kojem je vjeran još od 2014. godine.

”Zašto, zašto baš on? Doživljavao sam Andru kao brata. Bio je nadasve odličan prijatelj. Lojalan i uvijek prisutan, i u dobru i u zlu. Utakmicu nisam igrao u nedjelju navečer, pa ne znam je li možda tijekom igre osjećao neku slabost. Djevojka koja je bila s njim na motoru je prijateljica kojoj je ponudio prijevoz do kuće ‘aj motor nije često vozio, ali dobro se snalazio u prometu. Ne može se ni posumnjati da je divljao na motoru jer ako je itko polako i oprezno vozio, onda je to bio Andro”, ispričao je za Jutarnji list jedan od prijatelja stradalog mladića.

Drugi nije prestao plakati od trenutka kada je ujutro primio SMS poruku da Andre više nema.

”Andro je dečko kojega se naprosto mora voljeti. Njegova osobnost i dobrota to zahtijevaju od svakog od nas s kojima se družio. Bio je vrijedan mladi sportaš koji nije želio živjeti na roditeljskoj grbači, nego doprinositi u kuću, pa je radio u jednom rent-a-caru. Ima dvije sestre koje je obožavao”, zaključio je drugi Zaračev kolega.
Vijesti.hr
Foto: Luka Stanzl/Pixsell/MNK Square

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari