TRAGEDIJA

Video | Tuga u Gorskom kotaru: Život su izgubila dvojica mladih radnika HAC-a iz Skrada i Lokava

Ophodarsko vozilo je u smrskano do neprepoznatljivosti što ukazuje na silinu udarca

U sat i pol, u srijedu, na hrvatskim su prometnicama ugašena tri života, piše Danas.hr. U mjestu blizu Ravne gore poginula su dva radnika Hrvatskih autocesta koji su bili na radnom zadatku. Radi se o mladim ljudima, 31-godišnjak i 44-godišnjak, lokalci iz Skrada i Lokava.

Pokosili su travu pa krenuli svoj alat spremiti u vozilo za ophodnju kada je na njih naletilo teretno vozilo, kazao je Anđelko Kasunić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata. Šleper je vozio 64-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a oko 9:20 sati ubio je dvojicu radnika, saznala je RTL-ova reporterka Maja Brkljača. A treći radnik, koji je bio iza njih, izbjegao je smrt.

Ophodarsko vozilo je u smrskano do neporepoznatljivosti što ukazuje na silinu udarca. Vozilo HAC-a bilo je propisno obilježeno u zaustavnoj traci, a nesreća se dogodila između dva tunela. Što se tiče signalizacije, zaštite, ograničenja i obavještenja vozača, napravljeno je sve ono što se moglo napraviti, rekao je Kasunić.

U zadnje dvije godine 22 naleta na vozila HAC-a

Kolege i prijatelji su u šoku pa apeliraju na zdrav razum vozača i poručuju da autocesta nije pista. Cesta na kojoj se dogodila nesreća bila je zatvorena, a sav promet bio je preusmjeren na Staru cestu što je stvorilo ogromne gužve.

“Ja sam u kamionu 30-ak godina, ali ovo je strašno. Nemam riječi”, rekao je Zlatko Vukić iz Zagreba. Vozače koji su se našli u koloni pogodio je razlog zbog kojeg je nastala tolika gužva.

Vozač kamiona koji je naletio na radnike prevezen je u bolnicu, a, kada bude moguće, policija će odraditi svoj dio posla.

Iz Cestarskog sindikata kažu da je 2021. i 2022. godine bilo 22 naleta na vozila HAC-a u zaustavnom traku. Njih troje je poginulo, a 13 je bilo teško ozlijeđenih. Upravo zbog toga, pokrenuli su kampanju usmjerenu na vozače kamiona.

Osim te stravične nesreće, još jedan život izgubljen je u Matuljima. Smrtno je stradao 65-godišnjak u sudaru osobnog automobila i skutera.

Policija objavila nove detalje nesreće s dvoje poginulih radnika HAC-a na A6

Dvojica radnika Hrvatskih autocesta (HAC) koja su poginula u srijedu ujutro na autocesti Rijeka – Zagreb starosti su 31 i 44 godine, a kamionom koji je naletio na njihovo ophodno vozilo upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Prema dosadašnjim saznanjima do prometne nesreće došlo je oko 9,20 sati između čvora Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba uslijed naleta teretnog vozila na ophodarsko vozilo izvan kojeg su se u trenutku nesreće nalazili stradali radnici, utvrdila je policija.

Teretnim vozilom je, kažu u policiji, upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, a po pisanju medija riječ je o 64-godišnjaku koji je zadržan u riječkom KBC-u na liječenju.

HAC je priopćio da se nesreća dogodila po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Ophodarsko vozilo je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari