TULUM STRAVE: Mladić osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i ozljeđivanja djevojke

Osim jedinstvene zatvorske kazne od četiri i pol godine, optuženiku je dosuđeno i plaćanje 87.500 kuna sudskih toškova

Županijski sud u Splitu u petak je zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda s trajnom posljedicom i spolnog odnosa bez pristanka nepravomoćno osudio Roka Šimca (24) na četiri i pol godine zatvora.

Presuda je objavljena četiri godine nakon, kako su ga nazivali mediji, “tuluma strave u Podstrani”, u kojem je teško ozlijeđena tada 23-ogodišnja djevojka. Osim jedinstvene zatvorske kazne od četiri i pol godine, optuženiku je dosuđeno i plaćanje 87.500 kuna sudskih toškova.

Nesvakidašnji zločin u Postrani dogodio se 16. studenog 2012. Djevojka je potom u kritičnom stanju dovedena u KBC Split, a liječnici su utvrdili da je zbog teških ozljeda vagine i debelog crijeva izgubila puno krvi. Operacija je trajala nekoliko sati, a nakon nje ih je imala još par. Djevojka je naposljetku preživjela, no sa trajnim posljedicama za cijeli život.

Na sudu se vodila polemika čime ju je Šimac tako teško ozlijedio pa se čak spominjao i mikser, no to su pojedini liječnici specijalisti odbili, dok su drugi van Splita tvrdili da su ozljede mogle nastati i rukom.

Osuđeni Šimac i teško ozlijeđena djevojka su bili na zabavi u jednoj kući u Podstrani, a društvo ih je ostavilo same nakon što su se počeli maziti. Sat vremena kasnije jedan od mladića je ušao u sobu i tamo u lokvi krvi zatekao djevojku, a optuženog iznad nje.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari