Galerija | TURNIĆ Djevojčicu na pješačkom prijelazu blizu škole udario auto

Nesreća se dogodila nešto iza podneva u Ulici Franje Čandeka u neposrednoj brizini Gradske knjižnice Rijeka – Ogranak Turnić i pekare Arena

Osobni automobil udario je dijete školskog uzrasta. Prema prvim informacijama s terena, djevojčica je, na svu sreću, pretrpjela samo lakše ozljede noge.

Na mjesto nesreće iznimno brzo stigla je ekipa hitne pomoći koja je zbrinula ozlijeđeno dijete. Prema iskazima očevica Riportalu, osobno vozilo je naletjelo na dijete na rubu pješačkog prijelaza.

Moramo istaknuti kako je ovaj dio Ulice Franje Čandeka izuzetno prometno i pješački frekventan pa je baš zbog toga pješački prijelaz – kojeg velikim dijelom koriste školska djeca – adekvatno označen horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom. Ipak, kako pokazuje i ovaj slučaj, pažnja i vozača i pješaka uvijek na ovakvim mjestima mora biti i iznimno povećana!

Usprkos svemu, kako su nam rekli djelatnici obližnjih institucija, vozači i na tako označenom dijelu ulice voze prebrzo i ne pridaju previše pažnje pješacima. “Tu bi se trebalo nešto hitno učiniti po tom pitanju! Meni se čini da je bilo samo pitanje vremena kada će se ovdje dogoditi ovako nešto”, rekla nam je djelatnica obližnje institucije.

Trenutno su na terenu policijski službenici koji očevidom utvrđuju sve okolnosti i uzroke nesretnog dodađaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari