ARSENAL ORUŽJA

U 10 dana policija od ljudi iz G. kotara, Krka i Rijeke zaprimila gomilu oružja, bombi i eksploziva!

Ilustracija: MUP

U Gorskom kotaru građanin je jučer predao oružje i streljivo. “Vjerujemo da će se i dalje povećavati broj građana koji će se pridružiti akciji “Manje oružja-manje tragedija” te će dragovoljno predati policiji suvišno i nelegalno oružje, kao i eksplozivna sredstva”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske

Jučer je u okviru provedbe akcije „Manje oružja, manje tragedija“ na području Čabra policija zaprimila od građanina više komada oružja i streljiva.

Riječ je o dvije puške marke Manlicher, jedna puška marke Carcano te jedna puška (ručni rad), zatim okvir za automatsku pušku, jedan pištolj (ručni rad), kao i 162 komada različitog streljiva. Navedena sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.

“Zahvaljujemo savjesnom građaninu te pozivamo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji. Podsjećamo da je tijekom akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i druga eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. Dovoljno je pozvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojem se takva sredstva nalaze doći će policijski službenici u civilu i ta sredstva sigurno preuzeti.

Posebno molimo da se oružje ili eksplozivna sredstva ne ostavljaju na različitim mjestima u prirodi (šume, jezera, rijeke ili more) u parku, kao ni na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana.”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Inače, u proteklih desetak dana policija je i od građana s područja Vrbovskog te Krka i Rijeke zaprimila eksplozivna sredstva, dvije ručne bombe i 141 komad raznog streljiva.

“Pozdravljamo njihove postupke i vjerujemo da će se i dalje povećavati broj građana koji će se pridružiti akciji te će dragovoljno predati policiji suvišno i nelegalno oružje, kao i eksplozivna sredstva.”, kažu u PU primorsko-goranskoj.

Detaljne informacije o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ mogu se dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari