U centru Rijeke zaustavljen vozač s 3,55 promila alkohola u krvi! Policija zahvalila građaninu koji je to dojavio

Ilustracija: fotografija ne prikazuje osobu o kojoj se piše u objavi. Foto: Riportal - M.L.

“Zahvaljujemo savjesnom građaninu koji je policiji dojavio informaciju o alkoholiziranom vozaču u prometu”, poručili su iz policije

Prometna policija jučer je, temeljem dojave građanina, u središtu Rijeke u Trpimirovoj ulici oko 17 sati zaustavila osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola.

Riječ je o vozaču koji se od Ciottine do Trpimirove ulice kretao nepropisno dok ga nije zaustavila policijska ophodnja te mu alkotestiranjem izmjerila koncentraciju alkohola od 3,55 promila. Provjerom je k tome utvrđeno da kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu. Odmah je izdvojen iz prometa i uhićen te priveden na postupanje u policijske prostorije.

Zbog počinjenih prekršaja protiv 56-godišnjaka je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu i danas je u prekršajnom postupku doveden prekršajnom sudcu koji je protiv njega donio pravomoćnu presudu.

Odredio mu je novčanu kaznu od 1284 eura ​te izrekao zabranu upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od pet mjeseci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari