U Crikvenici i N. Vinodolskom 19 provala! Uhićen serijski provalnik u kuće i vikendice

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osumnjičen je za 19 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta! Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i nekoliko tvrtki, a materijalna šteta cijeni se na najmanje 340.000 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta za koje se sumnjiči 42-godišnji hrvatski državljanin.

Policija ga sumnjiči da je tijekom 2019. godine na području Crikvenice i Novog Vinodolskog te u mjestima na njihovom širem području počinio veći broj kaznenih djela, većinom provaljivanjem u razne objekte.

Tako je iz vikendica, kuća, kontejnera i drugih objekata te s gradilišta i iz dvorišta, najvećim djelom otuđio razni alat (bušilice, brusilice, pile i drugo), zatim građevinski materijal i opremu, kućanske uređaje i druge predmete, ali i kombi vozilo i četverocikl.

Također, utvrđena je sumnja da je od kolovoza 2017. do srpnja 2019. godine u mjestima na širem delničkom području provalio u skladište, vikendicu i lovačku kuću te otuđio oko 800 litara dizelskog goriva, oko 120 litara motornog i hidrauličnog ulja, razni alat, akumulatorske baterije, dijelove solarnog sustava, bicikl i druge predmete.

Tijekom kriminalističkih istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta i vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i nekoliko tvrtki, a materijalna šteta cijeni se na najmanje 340.000 kuna.

Osumnjičeni 42-godišnjak sveukupno je kazneno prijavljen za 19 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, i to 11 teških krađa i četiri krađe počinjene na području nadležnosti Policijske postaje Crikvenica i četiri teške krađe počinjene na području nadležnosti Policijske postaje Delnice.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari