ALKOHOLNI REKORDER TJEDNA

U Crikvenici potpuno pijani mladić (29) usred bijela dana vozio moped pa izazvao prometnu nesreću

Ilustracija: Riportal

Rekorder prošlog tjedna je 29-godišnji vozač mopeda koji je s koncentracijom alkohola od 2,87 promila izazvao lakšu prometnu nesreću u Crikvenici

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodila se 71 prometna nesreća, od kojih je devet teže, a  62 su lakše nesreće.

U ovim nesrećama je devet osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 707.300 kuna.

Uz sedam stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri pješaka, kao i osam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 189 vozač, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod dva vozača koncentracija do 0,50 g/kg

Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je u kategoriji između 18. i 25. godina života, a šest u kategoriji od 25. do 35. godina života.

VIDEO DANA:

Najveća koncentracija alkohola od 2,87 promila izmjerena je u četvrtak, 19. svibnja, 29-godišnjem hrvatskom državljaninu u Crikvenici. Upravljajući mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, 29-godišnjak je oko 15.30 sati izazvao lakšu prometnu nesreću ulici Braće dr. Sobol. Za vrijeme vožnje nije koristio obveznu zaštitnu kacigu.

Priveden je na postupanje u Policijsku postaju Crikvenica te je po završetku zbog počinjenih prekršaja i izazivanja prometne nesreće protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od 13 500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari