DOBRO ORGANIZIRANI

U Istri pala opasna banda: Imali pištolje, boksere, bejzbol palice, ilegalnu radio vezu…

PU istarska

Tereti ih se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, otmicu i nedozvoljeno posjedovanje oružja

Policijski službenici Policijske postaje Pula su dovršili kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 31, 24 godine, dvojicom državljana Srbije u dobi od 28 i 30 godina te su utvrdili sumnju da su počinili kaznena djela teška tjelesna ozljeda i prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja dok se dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 46 godina sumnjiči da su zajedno s prvoosumnjičenim 31- godišnjakom  počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda (u pokušaju) i protupravno oduzimanje slobode.

Temeljem prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici su muškarce uhitili jučer u jutarnjim satima na adresama prebivališta, pri čemu je jedan od uhićenika, 31-godišnji državljanin Srbije, kroz prozor stana odbacio pištolj marke Crvena zastava kojeg nezakonito posjeduje, priopćila je Policijska uprava istarska.

Prvu četvoricu se sumnjiči da su 28. srpnja  prema prethodnom dogovoru, maskirani u garaži trgovačkog centra na Stoji, prišli s leđa i fizički napali 48-godišnjaka tako što su ga udarali rukama i nogama po tijelu. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede.

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu automobila i domova od osumnjičenih te je pronađeno više ekspandera, boksera, baseball palica, taktičkih  rukavica, suzavaca, kapa s prorezima za oči, ručnu radio vezu, ilegalnog vatrenog oružja od čega pet pištolja (marki Beretta i  Crvena zastava), više komada raznog streljiva te jedna inicijalna električna detonatorska kapisla za aktiviranje minsko eksplozivnih sredstava.

Istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 31-godišnjak jedan od pronađenih pištolja (Beretta) otuđio iz kuće na području Ližnjana u vlasništvu 80-godišnjaka, u koju je provalio 23. kolovoza .

Osumnjičeni muškarci su uz kaznenu prijavu po dovršetku kriminalističkog istraživanja 8. kolovoza u jutarnjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja protiv njih se podnosi optužni prijedlog te se nastavlja kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nadalje, dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 46 godina se sumnjiči da su zajedno s prvoosumnjičenim 31-godišnjakom 2. kolovoza oko 3 sata u ugostiteljskom objektu u Ulici Riva fizički napali 20-godišnjaka te ga protiv njegove volje odvukli u drugu prostoriju u objektu gdje su ga bacili na tlo i fizički napali, nakon čega su ga izbacili iz objekta. Muškarac je u događaju lakše ozlijeđen. Trojica muškaraca su jučer u jutarnjim satima uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda (u pokušaju) i protupravnog oduzimanja slobode privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje nad navedenom skupinom.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari