STRAŠNA NESREĆA

U Krku teško ozlijeđena 20-godišnjakinja. Prebrzo je vozila električni romobil i to je dovelo do katastrofe!

Screenshot Google maps

Podsjećamo vozače električnih romobila da se njima smije prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu

Krčka policija jučer je evidentirala prometnu nesreću s električnim romobilom u kojoj je teško ozlijeđena 20-godišnja hrvatska državljanka.

“Nesreća se dogodila oko 15.35 sati u gradu Krku u Plavničkoj ulici kada je 20-godišnjakinja upravljajući osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom bez zaštitne kacige, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad upravljačem romobila u zavoju i pri tome prešla na suprotnu traku kolnika gdje je naletjela na teretno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije., izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Od jačine udarca 20-godišnjakinja je s romobilom pala na kolnik te je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj liječnici dijagnosticirali teže tjelesne ozljede.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 15 prometnih nesreća u kojima su osim 20-godišnjakinje, još tri osobe lakše ozlijeđene.

Podsjećamo sve korisnike električnih romobila da se prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na električnom romobilu (osobnom prijevoznom sredstvu) smije prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu.

Romobilisti u prometu su obvezni kretati se biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa.

Iznimno se mogu kretati dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom, krećući se nogostupom ako je dostupan ili što bliže desnom rubu kolnika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari