U SAMO TRI DANA

U nekoliko dana zabilježeno osam sudara s divljači; U Kostreni srna naletjela na autobus

Foto: Ilustracija

Upozoravamo vozače koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti da odgovaraju prema odredbama važećeg Zakona, ako se utvrdi da su kršili prometne propise

U protekla tri dana policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala osam sudara vozila s divljači.

Spomenuti sudari dogodili su se na području Fužina, Kostrene, Matulja, Mošćeničke Drage, zatim otoka Krka, Veprinca kod Opatije te Vrbovskog gdje je na vozila naletjela srneća divljač. U prometnoj nesreći u Kostreni je srneća divljač naletjela na autobus, dok su u svim ostalim događajima sudjelovala osobna vozila.

VIDEO DANA:

Vozač osobnog vozila koji je sudjelovao u nesreći, 20. lipnja, na području Veprinca je pri tome lakše ozlijeđen, kao i njegov suvozač. U ovim nesrećama ukupna materijalna šteta je procijenjena na oko 78 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views