U Rijeci i okolici proteklog tjedna 52 prometne nesreće. Dvije osobe teže ozlijeđene

Ilustracija: Riportal.hr

U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 52 prometne nesreće od kojih su dvije bile teže, a 5o je bilo lakših.  U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 505.400 kuna. U nesrećama su sudjelovala tri pješaka i šest alkoholiziranih vozača.

U navedenom razdoblju alkotestirano je ukupno 189 vozača, od kojih je kod njih 12 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Od alkoholiziranih vozača, po pet ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života  i iznad 35. godine života, a tri vozača su bila u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,01 g/kg izmjerena je 59-godišnjoj vozačici osobnog vozila  marke Ford, riječkih registracijskih oznaka. Policija je spomenutu vozačicu zaustavila 14. ožujka oko 13.10 sati na području Matulja. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv nje je podnijet optužni prijedlog kojim je izrečena novčana kazna na iznos od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari