2,57 PROMILA

U Rijeci je alkoholni rekorder vikenda uhvaćen u subotu oko 19.15 sati. A večer još nije ni počela…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 200 prometnih prekršaja

Od tog broja 62 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine, 12 na vožnju pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osim navedenih, zabilježeno je osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava i upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 101 ostali prekršaj.

Najveća koncentracija alkohola od 2,57 g/kg izmjerena je 2. ožujka oko 19,15 sati na području Rijeke kod 41-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenog prekršaja vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća brzina kretanja od 205 km/h, izmjerena je 3. ožujka oko 14,30 sati na autocesti A6, kod vijadukta Zečeve Drage. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari