VOZAČI, OPREZ!

U Rijeci obaraju pješake kao čunjeve! Žena (82) stradala na Krnjevu, prije nje još dvoje ljudi na pješačkom prijelazu!

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal/ Ilustracija

Pozivamo vozače i pješake na maksimalni oprez u prometu i apsolutno poštivanje svih prometnih propisa

Jučer ujutro oko 8.30 sati na području Krnjeva u Rijeci dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 82-godišnja hrvatska državljanka.

“Nesreća se dogodila kada je 82-godišnjakinju prilikom prelaženja kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu udarilo i oborilo osobno vozilo marke Nissan riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin. Pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj utvrđene teške ozljede.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Inače, prije dva dana još je dvoje pješaka teško ozlijeđeno kada su prelazili obilježeni pješački prijelaz, odnosno kolnik, na prometnicama u Rijeci.  

“Zbog učestalih nesreća u kojima sudjeluju pješaci, a koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, u cilju povećanja njihove sigurnosti apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da apsolutno poštuju prometne propise.”, pozivaju iz policije.

Pješake pozivamo da isključivo koriste nogostupe za kretanje, a ukoliko to nisu u mogućnosti, neka se kreću uz lijevi rub kolnika, kako bi u slučaju potrebe mogli propustiti vozila koja im dolaze u susret. Za vrijeme kretanja kolnikom noću i u vrijeme smanjene vidljivosti (kiša, magla, snijeg i slično) pješaci moraju biti označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti, a pješaci u skupini obavezni su kretati se u koloni jedan po jedan.

Vozače pak upozoravamo da s povećanim oprezom sudjeluju u prometu u zoni pješačkih prijelaza, većih trgovačkih centara, igrališta, škola i drugih mjesta gdje se može očekivati veći broj pješaka, posebice djece, kako bi mogli pravovremeno zaustaviti vozilo.
Također savjetujemo da ne parkiraju svoja vozila na nogostupima, raskrižjima i na pješačkim prijelazima kako time ne bi ometali sudjelovanje ostalih sudionika u prometu.
“, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari