POLA GODINE OD PROPASTI

U Rijeci uhićen Luka Burazer: Stotine ga optužuju za kripto prevaru tešku na desetke milijuna eura!

Foto: Pixsell - Facebook

Žrtve prijevare iznosile su kako su ulagale čak čitave životne ušteđevine, po stotine tisuća eura, a onda su jedan dan dobili mail u kojem se vlasnik tvrtke odjavljuje. On je obrisao svoje profile na društvenim mrežama, isključio telefon i nestao

Pola godine nakon što je riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutaiama “BitLucky” iz Kostrene doživjela kolaps, nakon čega su uslijedile optužbe ulagača da su prevareni za desetke milijuna eura, policija je tijekom utorka u Rijeci uhitila po nalogu riječkog Općinskoga državnoga odvjetništva vlasnike propale tvrtke Luku Burazera i Eugena Travalju, te ih odvela na kriminalističko istraživanje zbog optužbi za prevaru, donosi Jutarnji list.

Navodno su uhićeni u njihovim domovima u Rijeci. Burazer je 20. svibnja ove godine svim klijentima tvrtke poslao samo e-mail: “Poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka nažalost doveo sam stanje firme u kriznu situaciju. U sljedećim danima ćemo imati više informacija”, nakon čega je nestao, isključio telefon, obrisao sve profile na društvenim mrežama.

Podsjetimo, ranije je RTL-u Danas objavio priču jede od žrtava prijevare koja, po nekim procjenama, doseže nevjerojatnih 70 milijuna eura čime je postala najveća prevara kripto valutama u Hrvatskoj.

Riječka tvrtka pet je godina poslovala ili, preciznije, varala ljude pa ih je gotovo 800 ostalo bez uloženog, ali i zarađenog novca. “Prvog dana sam osjećao razočaranje, drugi dan istinsku tugu, sad nakon nekoliko dana dominira osjećaj bijesa”, ispričala nam je jedna žrtva još u svibnju ove godine.

Iznos koji je izgubio RTL-ov tadašnji sugovornik je ogroman

“Morate znati da su mnogi imali u tome cijele svoje ušteđevine, pa i ušteđevine svoje obitelji, ova je priča za mnoge jako mučna”, govorio je tada. Ugovori su bili tipični brokerski samo kriptovalute u Hrvatskoj nisu toliko regulirane pa je sve bilo lakše. Trgovali su Bitcoinom, Etherom, ETHeriumom, LINK-om, Polkadotom. Firma je uzimala postotke od zarade.

“Ta je firma prvi ugovor ispoštovala. Ja sam ušao s određenim sredstvima… Nakon godinu dana sam povukao dio svog inicijalnog uloga, ostatak sam ostavio unutra. Taj ostatak je onda opet ili fiktivno ili stvarno rastao, ali nisam uspio dočekati istek tok drugog ugovora”, ispričala je žrtva prijevare. Umjesto kraja ugovora, dočekao je ovu poruku: “Poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka doveo sam firmu u kriznu situaciju. U sljedećim danima imat ćemo više informacija”.

Imali su ured na Korzu, a sve su svoje klijente upoznali. Ugovore su potpisali i pečatirali službenim pečatom, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari