NEMA GDJE NIJE 'KIKSAO'

U Rijeci uhvaćen krijumčar ljudi (35) s poduljim nizom nedjela! Bježao policiji, protuzakonito boravio u Hrvatskoj, posjedovao razne droge…

Ilustracija: Riportal - M.L

Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga i kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, u utorak 13. veljače, u večernjim satima zaustavljeno je osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, dok su se kao suvozači nalazila dvojica hrvatskih državljana starosti 35 i 37 godina.

Nakon obavljenih provjera osobnih podataka utvrđeno je da je za 35-godišnjakom raspisana potraga s mjerom uhititi zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ te je uhićen i priveden u policijsku postaju.

U posjedu ostale dvojice pronađene su manje količine droge konoplja i tzv. jointa te su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u stanu na području Viškova kojim se koristi 35-godišnjak pronađeno je oko 460 grama amfetamina, oko 305 grama konoplje, manje količine kokaina te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osim toga, utvrđeno je da je 35-godišnjak u listopadu prošle godine na autocesti A6 na području Gorskog kotara upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka te se oglušio o zvučne i svjetlosne signale policije i nastavio se kretati. Dolaskom na naplatnu postaju Oštrovica zaustavio je vozilo i pobjegao, dok su u vozilu pronađeni strani državljani.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari