U riječkom je zatvoru: Bankarica okrala 19 klijenata i uzela im 1,7 milijuna kuna

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Službenica je okrivljena za makinacije što sežu još u 2005. godinu, pa sve do kraja lipnja ove godine

U riječki zatvor smještena je u petak Đurđica Polovina (62) iz Vrbovskog, pod sumnjom da je kao bankarska službenica počinila financijske malverzacije kojima se okoristila za oko 1,7 milijuna kuna, javlja Novi list.

Polovina se tereti da je tijekom niza godina, više od desetljeća, izvela veliku seriju makinacija kojima je oštetila 19 klijenata Erste & Steiermerkische banke u kojoj je radila, a ujedno prouzročila štetu i samoj banci koja je dužna klijente obeštetiti.

Polovina je osumnjičena za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, a prijeti joj kazna od jedne do deset godina zatvora.

Službenica je okrivljena za makinacije što sežu još u 2005. godinu, pa sve do kraja lipnja ove godine.

Službenica je, piše Novi list, osumnjičena da je od 2005. do lipnja 2018. godine, kao zaposlenica u poslovnici Erste banke u Vrbovskom, na radnom mjestu blagajnice u sektoru građanstva, bez znanja i odobrenja klijenata banke i vlasnika bankovnih računa, višekratno u računalnom sustavu banke evidentirala fiktivne isplate klijentima banke.

Na taj način je nanijela štetu od 718 tisuća kuna, 163 tisuće eura i oko 13 tisuća američkih dolara.
Vijesti.hr
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari