NEPROPISNO PARKIRANJE VOZAČA

U samo dva dana pojačanog policijskog nadzora čak 76 vozača parkiralo na mjestu za osobe s invaliditetom!

Photo: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom dva dana zabilježen je ukupno 241 prekršaj vozača, od kojih se njih 76 odnosi na prekršaje parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske od 2. do 4. prosinca provedene su pojačane mjere u prometu usmjerene na nepropisno parkiranje vozača   na mjestima namijenjenim za osobe s invaliditetom.

Akcija je provedena u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, a ujedno je i nastavak suradnje policije s udrugama osoba s invaliditetom s područja Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.
Cilj ove suradnje i aktivnosti je senzibiliziranje građana na probleme osoba s invaliditetom, osobito na poštivanje „znaka pristupačnosti“  te podizanje prometne kulture na višu razinu kod svih sudionika u prometu.

Tijekom navedenog razdoblja zabilježen je ukupno 241 prekršaj vozača, od kojih se njih 76 odnosi na prekršaje parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom.
Uz navedeno, zabilježena su i 14 prekršaja nepropisnog parkiranja na autobusnim ugibalištima, kao i isti broj prekršaja parkiranja na pješačkim prijelazima, dok je šest prekršaja počinjeno parkiranjem na nogostupima. Osim spomenutih prekršaja, u dva dana postupanja je evidentirano još 129 ostalih prekršaja vozača.

Također su u dva slučaja zatečene osobe koje su znak pristupačnosti koristile suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, navedenim je Zakonom propisano da se znak pristupačnosti  izdaje na ime osobe s invaliditetom te ga ne smije koristiti osoba koja nije osoba s invaliditetom.

Policijski službenici će i nadalje kontinuirano provoditi aktivnosti u cilju senzibiliziranja svih građana kako svoja vozila ne bi ostavljali na mjestima namijenjenim osobama s invaliditetom. Protiv svih počinitelja prekršaja poduzeti će se zakonom propisane mjere i radnje.
Stoga, uz prethodno spomenuta mjesta za parkiranje osoba s invaliditetom, upozoravamo građane da svoja vozila ne parkiraju na drugim  nedozvoljenim mjestima (autobusna ugibališta, pješački prijelazi, željezničke pruge i sl.) jer na taj način ugrožavaju sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari