U stanu instalirao „laboratorij“ za uzgoj konoplje. Policija nije imala razumijevanja za ‘poduzetnički pothvat’

FOTO: PU primorsko-goranska

Policija je u stanu 45-godišnjaka na području Malog Lošinja pronašla uređaje i opremu za uzgoj indijske konoplje, odnosno droge marihuana

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droge.

“Riječ je o osumnjičeniku kod kojega je policija jučer pronašla manju količinu konoplje tipa droge, odnosno marihuanu, te je priveden na kriminalističko istraživanje.

Utvrđenim činjenicama sumnjiči se da je u svibnju ove godine u stanu u Malom Lošinju instalirao uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i time stvorio uvjete za uzgoj bilja u zatvorenom prostoru pa pritom i zasadio sadnice indijske konoplje čije je lišće i cvjetne vrhove po sazrijevanju sušio i usitnjavao radi daljnje preprodaje.

U spomenutom stanu pronađeno je i oduzeto oko 121,5 grama droge konoplja (marihuana), 16 odrezanih sasušenih stabljika droge konoplja s lišćem i cvjetovima na vrhovima u visini od 12 do 82 centimetra, ukupne količine od 131,5 grama, kao i dvije posude u kojima su zasebno zasađene stabljike cannabis biljke visine od 23 i 25 centimetara.

Navedene biljke su oduzete zajedno s opremom i uređajima za proizvodnju droge te drugim predmetima koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 45-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Osumnjičenik je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o prebivalištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari