AKCIJA POLICIJE

Na području PGŽ evidentirana 432 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Evidentirana su 432 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas, izvijestila je policija.

U svibnju policijski službenici su u prometu, između ostalih provedenih akcija na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, pojačano nadzirali i korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.

U tom razdoblju evidentirana su ukupno 432 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od tog broja, 388 prekršaja se odnosi na vozače i to 281 osobnih vozila, 107 teretnih vozila, dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentirano 44 prekršaja putnika.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1854 vozila, od kojih su 1475 osobnih vozila, 352 teretnih vozila, 22 autobusa i pet vozila. Uz to je kontroliran sveukupno 559 putnika i to 483 putnika u osobnim vozilima i 59 putnika u teretnim vozilima.

Na stražnjim sjedalima osobnih vozila je uz 178 odraslih osoba, kontrolirano i 74 djece od kojih 40 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari