ČETIRI PREDAJE

U tijeku je dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

Policija je u posljednja dva tjedna u sklopu provedbe akcije „Manje oružja-manje tragedija“ evidentirala četiri dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava.

Građani s područja Rijeke, otoka Lošinja, crikveničkog područja te Delnica dragovoljno su policiji predali poštolj, pet spremnika za pištoljsko streljivo, tri ručne bombe M 75 te 749 komada različitog streljiva.

Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari