OPREZ NA CESTAMA

U tjedan dana na županijskim prometnicama čak 16 sudara sa životinjama. I to su samo oni prijavljeni!

Ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja, vozač prekršajno odgovara u skladu s važećim zakonskim propisima

U proteklih tjedan dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 16 sudara sa životinjama na cesti.

Na području Cresa, Čavli, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog i Vele Mune vozači osobnih i teretnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u jednom događaju na području Čavli, na DC 3, je vozač osobnog vozila naletio na skupinu od šest konja na cesti te pri tome jednog udario vozilom.

VIDEO DANA:

Uz navedene, na prometnicama su evidentirani sudari i s divljim svinjama i to na području Oprića kod Opatije, kao i u dva događaja na području otoka Krka gdje su divlje svinje udarile u osobna vozila.

U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 59.000 kuna. Uginule životinje su zbrinuli lovnici nadležnih lovačkih društava.

“Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači.

Napominjemo k tome da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.”, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari