ZVJERSKO NASILJE

Udarao ženi glavom o stup, šamarao ju pred djecom. Neće u zatvor

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Sud ga je nepravomoćno proglasio krivim, osuđen je na kaznu zatvora od godine dana, no neće u zatvor ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo

Dvadesetdevetogodišnji Slavonac osuđen je na uvjetnu kaznu zbog nasilja u obitelji. Sud ga je nepravomoćno proglasio krivim jer je tijekom 2019., do 25. srpnja, u malom mjestu u Slavoniji, s namjerom da izazive strah i povredu dostojanstva svoje izvanbračne supruge, kao otac petero maloljetne djece, iako svjestan da time narušava uredan psihofizički razvoj djece, suprugu učestalo vrijeđao.

Nije joj dopuštao da govori, čupao ju je i šamarao, donosi Glas Slavonije.

Dana 24. srpnja 2019. godine zbog svađe oko nedostatka novca i hrane počeo ju je vrijeđati, dva puta ju je ošamario. Žena je pobjegla iz kuće, no sustigao ju je, ponovno ošamario i rekao joj da se mora vratiti kući.

Sljedećeg dana, nakon što mu je supruga počela prigovarati zbog nedostatka novca i hrane jer su djeca gladna, 29-godišnjak ju je vrijeđao i govorio joj da je kurva, da je spavala s drugim ljudima i da će joj djecu poslati u dom, nakon čega ju je tri puta ošamario i snažno povukao rukama, a kako se ona opirala, povukao ju je za kosu i udario njezinom glavom dva puta o drveni stup nadstrešnice, pri čemu joj je govorio da će ju ubiti.

Sve se odvijalo pred djecom, koja su plakala, a supruga se uplašila za vlastiti život. Djecu je udarao po glavi i stražnjici, čime je ugrozio njihovo dostojanstvo i redoviti psihofizički razvoj.

Osim toga, zlostavljao je i djecu, čime je počinio pet kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece, i to – djelo nasilje u obitelji i četiri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od godine dana, no u zatvor neće ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Također, izvanbračnoj supruzi ne smije prići bliže od 500 metara niti ju uznemiravati iduće dvije godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari