Ugasila se dva mlada života: ‘Franjo je imao dvoje male djece, a Mateo je pristupio vojsci’

Dvojica mladića su poginula, a djevojka je prebačena u bolnicu

Franjo Stipković (31) i Mateo Jukica (25) iz Vele Luke poginuli su u srijedu u stravičnoj nesreći na Korčuli.

Kobnog jutra s njima je u vozilu bila i 22-godišnja Ivana Brižić, također iz Vele Luke. Troje mladih u srijedu je malo poslije 1 sat iz Vele Luke krenulo prema Blatu. Mercedes dubrovačkih registracija vozio je Stipković. Jukica je sjedio na mjestu suvozača, a Ivana je bila na stražnjem sjedalu.

U blizini raskrižja, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom i izletio s ceste. Vozilom su prvo udarili u betonski zid uz rub kolnika, a nakon toga i u kameni suhozid. Automobil se nakon prevrtanja zaustavio na ograđenoj zemljanoj površini.

Djevojka je bila pri svijesti, suvozač ispao iz auta

Od Mercedesa je ostala tek hrpa lima. Unatoč teškim ozljedama djevojka je bila pri svijesti te je mogla komunicirati s vatrogascima. Nju je helikopter prevezao do splitske bolnice, gdje su je zadržali na liječenju.

Vozač siline ozljeda preminuo na mjestu. Bio je zarobljen ispod volana. Suvozač Mateo Jukica (25) ispao je iz vozila. Njegovo tijelo pronašli su 60-ak metara od automobila, na parkiralištu obližnje pekarne nekoliko sati kasnije kad se razdanilo, piše 24sata.

Franjo je bio pomorac, Mateo se školovao na Pomorskom fakultetu

Ivanu Brižić smjestili su u KBC Split u Jedinici intenzivnog liječenja. Njezino stanje, prema riječima njezinih poznanika, jučer je bilo stabilno.

“Franjo je pomorac. Ima suprugu i dvoje male djece. U utorak mu je bio rođendan, a u srijedu u jutarnji satima je poginuo. Nemam riječi”, kazao je njegov prijatelj.

Mateo Jukica školovao se na Pomorskom fakultetu u Splitu.

“Prije dvije-tri godine pristupio je vojsci i postao ročnik. Imao je dječačko lice i zarazan, širok osmijeh. Uvijek je bio nasmijan” govori njegov poznanik. Dodaje da je Mateo imao starijeg brata, a Ivana mu je bila “rodica”.

Za Ivanu kažu da je djevojka “anđeoskog glasa”, a često je nastupala na priredbama i humanitarnim manifestacijama.
Vijesti.hr
Foto: Dalmatinski portal/Facebook

VIDEO DANA: