STRAVA U BJELOVARU

Uhićen 71-godišnjak zbog sumnje da je silovao suprugu! I to nije sve…

Ilustracija: Riportal

Za teško kazneno djelo protiv spolne slobode može dobiti 10 godina zatvora, ali i za nasilje u obitelji

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1951′) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi članka 153. stavka 2. Kaznenog zakona, kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 71-godišnjak od 22. rujna 2017. do 22. rujna 2022. počinio kazneno djelo nasilja u obitelji u jednom naselju na području Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno postupio protivno odredbi članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji na štetu svoje supruge, kao i da je u lipnju 2022. godine počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje supruge. Osnovano se sumnja da je nedozvoljeno posjedovao oružje (vojni imitator djelovanja artiljerijskog oružja M71, mješavina pijeska i eksploziva trotila) koje je građanima zabranjeno i koje je pronađeno prilikom pretrage obiteljske kuće 71-godišnjeg okrivljenika”, priopćio je DORH.

Dodali su da su nakon ispitivanja okrivljenika, predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i protiv 71-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views