Uhićen svećenik na Hvaru: ‘Bludničio je nad djetetom mlađim od 15 godina’

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Hvarski biskup Petar Palić izražava duboko žaljenje i suosjećanje s osobom koja je doživjela zlostavljanje i njezinom obitelji

Na otoku Hvaru zbog sumnje na pedofiliju je uhićen svećenik don Mario Zelanović, doznaje Index.hr.

Splitska policija danas je obavijestila kako su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjim muškarcem za kojeg je “utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela iz članka 155., a to su bludne radnje te članka 158. stavak 6., spolna zlouporaba djeteta mlađeg od 15 godina na štetu jedne maloljetne osobe”.

“Nakon dovršenog istraživanja, 72-godišnjak je uz kaznenu prijavu jučer tijekom dana predan pritvorskom nadzorniku”, priopćeno je iz policije.

Kako Index.hr doznaje, radi se o hvarskom svećeniku don Mariju Zelanoviću.

Zaređen je 27. lipnja 1971., a od tada do danas je župnik u Dolu na Hvaru. Također, 19 godina je župnik i u Svirčima. Između ostalog, dobitnik je Nagrade Staroga grada za životno djelo.

Hvarska biskupija objavila je priopćenje za javnost u vezi s uhićenjem i započetim kriminalističkim istraživanjem jednog svećenika te biskupije, prenosi Informativna katolička agencija. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Biskupski Ordinarijat u Hvaru primio je obavijest o uhićenju i započetom kriminalističkom istraživanju jednoga klerika Hvarske biskupije zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kazneno pravne zaštite djece i maloljetnika. U skladu s propisima kanonskoga prava, dijecezanski biskup izrekao je kleriku sve mjere predviđene crkvenim zakonodavstvom u takvim slučajevima.

Hvarski biskup Petar Palić izražava duboko žaljenje i suosjećanje s osobom koja je doživjela zlostavljanje i njezinom obitelji. Ujedno biskup izražava beskompromisni stav u suočavanju s takvim zloporabama koje umnogome narušavaju povjerenje i svekolike odnose unutar crkvene zajednice“, piše u priopćenju iz Hvarske biskupije.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari