OKORJELI RECIDIVIST

UHIĆEN! U Rijeci ‘pao’ mladi (24) vozač kojem je dozvola oduzeta još 2020.! Kažnjen je uvjetnom kaznom zatvora

Ilustracija. Foto: MUP

Iako mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije nakon što mu je vozačka dozvola oduzeta još 2020. godine, 24-godišnjak je nastavio s kretanjem u prometu

Jučer je u prekršajnom odjelu Općinskog suda u Rijeci donesena presuda protiv 24-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja ponovljenih prometnih prekršaja.

Riječ o recidivistu u počinjenju prekršaja upravljanja vozilom bez vozačke dozvole. Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zatekli su navedenog počinitelja u utorak, 7. svibnja oko 22 sata na području Kozale u Rijeci dok je bez vozačke dozvole upravljao osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka.

Provjerom je utvrđeno da unatoč tome što mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije nakon što mu je vozačka dozvola oduzeta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova još 2020. godine, a prije ponovnog polaganja vozačkog ispita, je nastavio s kretanjem u prometu. Stoga je uhićen i priveden u službene prostorije policije na postupanje.

U prekršajnom postupku doveden je u nadležni općinski sud gdje je prekršajna sutkinja donijela presudu kojom je 24-godišnjaku izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od godine dana. Također je i sankcioniran prema odredbama Zakona o prebivalištu jer nije prijavio boravište na području Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari