DROGU SKRIVALI U VRTU

Uhićena sedmorica Riječana! Mjesecima su preprodavali razne droge na području riječke regije. Drogu skrivali u vrtu!

FOTO: PU primorsko-goranska

Riječ je o osobama koje policija sumnjiči da su organizirano, pod vodstvom 30-godišnjaka, više mjeseci kupovali i preprodavali razne vrsta droga na području riječke regije

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te drugim ustrojstvenim jedinicama ove Policijske uprave, proveli su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Riječ je o osumnjičenicima u dobi od 25 do 44 godina koje se sumnjiči da su organizirano, pod vodstvom prvoosumnjičenog 30-godišnjaka, više mjeseci kupovali i preprodavali razne vrste droga na području riječke regije.

FOTO: PU primorsko-goranska

“Istraživanjem je utvrđeno kako je proteklih mjeseci 30-godišnjak kupljenu drogu skladištio u vrtu obiteljske kuće u Rijeci, a potom je prodavao šestorici osumnjičenih preprodavača, ali i drugim osobama, u unaprijed dogovorenim količinama.

Između ostalog, sumnjiči se da je u prosincu prošle godine prodao najmanje pet kilograma konoplje tipa droge drugoprijavljenom 39-godišnjaku koju je isti s ostalim osumnjičenicima prodavao trećim osobama.

Također se sumnjiči da je istog mjeseca prodao oko 100 grama droge kokain i 50-godišnjaku s područja Slavonije kojega je pak policija s tom drogom zatekla i kazneno prijavila.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage domova, vozila i drugih prostorija koje spomenuti koriste na području Rijeke.

“Tom prilikom je pronađeno 284 grama konoplje tipa droge, 167 grama droge galaxy, 153,00 grama droge amfetamin, oko 117 grama droge kokain, kao i manja količina droge psilocibin gljive.

Uz to je pronađeno par digitalnih vaga, više tisuća eura za koje se smatra da su stečeni prodajom droge te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela zlouporabe droga.”, dodali su iz policije.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, svi navedeni osumnjičenici su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu. Šestorica osumnjičenika su i predani pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari