BEZ DLAKE NA JEZIKU

Video | Uhićenje Maje Šupe komentirao pripadnik tzv. zločinačke organizacije: ‘Čuo sam da je jako korumpirana’

Jutros su u splitskom USKOK-u svojeiskaze dali sutkinja Maja Šupe, kontroverzni poduzetnik Blaž Petrović i odvjetnik Branimir Zmijanović

Do jučer je krojila sudbine osumnjičenima, a sada je i sama pod lupom istražitelja. Sutkinja Maja Šupe jutros je odbacila sve optužbe, izvještava I. Ivanda Rožić za RTL.

Krešimir Škarica, odvjetnik Maje Šupe, kaže: “Šupe je iznosila obranu u obujmu za koji smatramo da je u ovoj fazi primjeren”. Na pitanje novinara je li točna informacija da je riječ o spornom zemljištu na Murteru, odgovara: “Točna!””

Sve se odvijalo, sumnja USKOK, prije devet godina kada je Šupe sudila Blažu Petroviću kojeg je branio Branimir Zmijanović. Petrović je tada oslobođen. USKOK sumnja jer je dao 15.000 eura mita preko odvjetnika. Prije presude 6000, nakon pravomoćne još 9000 eura. Sav novac uplaćen je na račun njezine majke.

Blaž Petrović pred USKOK-om nije šutio. Vinko Ljubičić, odvjetnik Blaža Petrovića, izjavio je: “On je vrlo opširno dao obranu, vrlo se aktivno branio i odgovarao je na pitanje i zamjenika USKOK-a i svoje obrane”

Optuženi Tomo Horvatinčić sa svim podacima kao u spisu oslobađa se od optužbe. Sutkinja Šupe javnosti je najpoznatija po suđenju Tomi Horvatinčiću kojeg je prvo osudila za nehaj, a kasnije oslobodila jer prihvatila tezu o sinkopi. U javnosti je bila omražena i zbog čestih sukoba s novinarima. Zanimljivo, imovinska kartica joj je prazna – ima samo dva kredita.

Sama uhićena Šupe 9. listopada 2017. izjavila je: “Ja nisam, dragi novinari, bijesna sutkinja, kao što ste zadnji put naveli, koja se obrušila na novinare. Ja to zaista nisam. Ja sam profesionalac. Ja sam sudac hrvatske države.” Predsjednik Vrhovnog suda ne želi komentirati konkretan slučaj, ali poručuje kako se zbog svega osjeća loše.

Radovan Dobronić, kaže: “”Svaki takav slučaj, bio osnovan ili neosnovan, nedvojbeno narušava ugled svim sucima i sveukupnoj sudbenoj vlasti. Mi se sad suočavamo s posljedicama, ne ulazeći u ovaj predmet, kako se prije 20 godina pristupilo izboru sudaca.” Da sve ovo baca lošu sjenu na pravosuđe, slaže se i ministar pravosuđa Ivan Malenica: “Moram istaknuti da smo mi u zadnjim izmjenama sudova uveli periodične sigurnosne procjene za sve pravosudne dužnosnike međutim zbog pokretanja procjene suglasnosti s Ustavom, očekujemo odluku ustavnog suda po tom pitanju.”

O Maji Šupe danas svatko ima nešto za reći, pa i nekadašnji pripadnik zločinačke organizacije , kojemu je sudila prije nekoliko godina i nije ga htjela pustiti na liječenje u toplice, iako je invalid. Miljenko Žaja Krojf rekao je: “Ta Maja Šupe je tada jako nehumano postupila prema meni. O njoj sam čuo iz kuloara da je jako, jako korumpirana osoba i loša osoba.”

Krojfa čudi da je i Petrović, s kojim je 90-ih zajedno uhićen u sklopu zločinačke, cijelo vrijeme bio na slobodi. Kaže: “Ne postoji čovjek u Gradu Zagrebu koji će nešto dobro reći za Blaža Petrovića. Osim da ga je prevario, slagao, da je uzeo novce da će nešto srediti na nekom sudu jer on ima svugdje veze.”
Na pitanje boji li se da će ta izjava još više poremetiti te odnose, odgovara: “A čega da se bojim? Atentata tri, 17 metaka ispucano je u mene. Poslije autobomba. A čega da se bojim?”

Kako će se rasplesti ova pravosudna bitka, istraga tek počinje. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina kaže: “Mi na tome nećemo stati. Borba protiv korupcije, već godinama to ističemo, je naš prioritet. I rezultati su vidljivi.”

Prošle godine bilo je više od 900 slučajeva korupcije i organiziranog kriminaliteta. A samo u prvih osam mjeseci ove – 20 posto više nego lani, izvještava I. Ivanda Rožić za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari