UHVATILI UBOJICU: Policija riješila ubojstvo Macolinog brata – pritvoren 30-godišnjak

Foto: Ilustracija

Sumnja se da je 30-godišnjak u četvrtak, 21. travnja oko 21.05 u Lopudskoj ulici prišao 53-godišnjaku i ispalio hitac iz vatrenog oružja od kojeg je 53-godišnjak na mjestu preminuo

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tridesetogodišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva 53-godišnjeg Franje Oreškovića, brata poznatog ličkog poduzetnika, Željka Oreškovića Macole.

Sumnja se da je 30-godišnjak u četvrtak, 21. travnja oko 21.05 u Lopudskoj ulici prišao 53-godišnjaku i ispalio hitac iz vatrenog oružja od kojeg je 53-godišnjak na mjestu preminuo, piše u policijskom priopćenju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.

Podsjetimo, Franjo Orešković, inače umirovljeni policajac, brat je poznatog ličkog poduzetnika Željka Oreškovića Macole. “Stvarno ne znam što se dogodilo, neki pričaju da se radi o naručenom ubojstvu, a neki da je imao dogovoren susret s muškarcem koji mu je trebao vratiti posuđeni novac. Nisam ni znao da brat ide u Zagreb. Nadam se da će se saznati istina”, rekao je utučeni brat Željko.

Dodao je da je Franjo iza sebe ostavio suprugu i sina te da je bio umirovljeni branitelj.

Prema neslužbenim informacijama, Orešković se nije uspio snaći kad je ubojica izvukao pištolj i uperio mu ga u glavu. Nije uspio ni povikati kad je ubojica ispalio metak. Navodno mu je napravio veliku ranu na licu te je Franjo bio neprepoznatljiv. Ubojica je preskočio ogradu kuće i otrčao na sjever prema Ulici grada Vukovara.

Nakon ubojstva relativno brzo pojavile su se informacije da je policija na tragu ubojici, no službene potvrde dosad nije bilo.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari