MORA U ZATVOR

Umirovljenica mora vratiti 500.000 kuna. Izmislila je radni staž i 17 godina primala mirovinu!

Photo: Davor Puklavec/Ilustracija

Uz zahtjev za mirovinu priložila je radnu knjižicu s upisanom lažnim radnim stažom iz Bosne i Hercegovine

Umirovljenica s područja Slavonskog Broda punih 17 godina primala je mirovinu, a da nema ni jedan dan radnog staža.

Kako donosi Danica, sud ju je pravomoćno proglasio krivom za kazneno djelo prijevare te su je osudili na godinu dana uvjetnog zatvora. I državi mora vratiti 300.000 kuna na ime nepripadne imovinske koristi, a s kamatama to je više od pola milijuna kuna.

Kako donosi ovaj portal, umirovljenica je još 24. srpnja 1995. podnijela zahtjev za priznanje prava na starosnu mirovinu, a priložila je radnu knjižicu u kojoj je upisan radni staž od 32 godine, 6 mjeseci i 3 dana, navodno, ostvarenim u BiH.

“No, okrivljena je itekako bila svjesna da nije ostvarila niti jedan dan radnog staža u Bosni i Hercegovini. Sud, dakle, nalazi da je okrivljena ovo kazneno djelo započela ostvarivati navedenog 24. srpnja 1995. te ga je činila sve do 31. prosinca 2012., pa nema govora o zastari”, stoji u presudi Županijskog suda. Uz sve to, mora podmiriti i više desetaka tisuća kuna troškova kaznenog postupka, piše RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari