UNATOČ UPOZORENJIMA NA POLICIJSKU AKCIJU: Pijan svaki peti Riječanin za volanom, rekorder vozač „mercedesa“

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su na prometnicama Primorsko-goranske županije preventivno-represivnu akciju usmjerenu na sprječavanje prekršaja koji se odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola.

Tako je tijekom noćnih sati 17/18. listopada ukupno kontrolirano 150 vozača od kojih je 98 vozača alkotestirano. Kod 21 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,5 g/kg, od kojih je sedam imalo koncentraciju alkohola veću od 1,5 g/kg.

Po dobnoj strukturi, od 21 vozača najviše, njih osam, je u skupini od 25-30 godina, dok su po četiri vozača u skupini od 18 do 24 godine, odnosno, od 41-50 godina. Tri su vozača u skupini od 31 do 40 godina, dok dva zatečena vozača imaju više od 50 godina.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola zabilježena je jučer na području Krka gdje je policija oko 1 sat zatekla 46-godišnjeg vozača u upravljanju osobnim vozilom marke „Mercedes“ pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, zbog vožnje u alkoholiziranom stanju protiv njega je podnijet optužni prijedlog.

Svi navedeni vozači isključeni su iz prometa te će biti sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari