Upozorenje građanima: Na području Podvežice okradena starija osoba

Foto. Ilustracija (Facebook)

U slučaju da je počinjeno kazneno djelo potrebno je odmah obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati na telefon 192

Policija upozorava građane starije životne dobi  da budu dodatno oprezni u kontaktima s nepoznatim osobama. Naime, osobe starije životne dobi česta su meta počinitelja kaznenih djela koji iskorištavaju njihovo povjerenje,  nepažnju ili ih dovode u zabludu.

Tako je jučer, 15. siječnja na području Podvežice u Rijeci za sada nepoznata ženska osoba ponudila pomoć 86-godišnjoj hrvatskoj državljanki te iskoristivši njeno povjerenje okrala je na naročito drzak način otuđivši joj oko 2.000 kuna.

Osim dodatnog opreza u kontaktima s nepoznatim osobama, građane starije životne dobi policija  još jednom upozorava da ne otvaraju vrata i ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi i što želi.

Ukoliko je nepoznata osoba uporna u namjeri ulaska u dom potrebno je žurno obavijestiti policiju, člana obitelji ili susjeda. U slučaju da je počinjeno kazneno djelo potrebno je odmah obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati na telefon 192.

Više informacija o različitim mjerama samozaštite kao i o preventivnim aktivnostima policije možete pronaći ovdje .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari