UPOZORENJE RIJEČKE POLICIJE: Idete li na godišnji odmor, i na plaži i u stanu pridržavajte se ovih sigurnosnih mjera!

Ilustracija

U vrijeme godišnjih odmora policija evidentira povećani broj provala u stanove i kuće, a na plažu također ne bi trebalo nositi veće novčane iznose, skupocjeni nakit, mobitele, fotoaparate i druge vrijedne predmete

U vrijeme godišnjih odmora policija evidentira povećani broj provala u stanove i kuće iz kojih počinitelji ovih kaznenih djela otuđuju tehničke uređaje, nakit, novac i druge vrijedne stvari.

Jučer je u Rijeci, u Kvaternikovoj ulici nepoznati počinitelj provalio u stan 66-godišnje vlasnice te joj otuđio nakit i novac u vrijednosti oko 13 000 kuna.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela, iz Policijske uprave Primorsko-goranske pozivaju sve građane na povećani oprez te ujedno savjetuju:

-Zaključavajte vrata bez obzira koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma,
-Ne zaboravite na otvorene prozore ili balkonska vrata,
-Ne ostavljajte ključeve stana ili kuće na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena…),
-Ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja, koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da ste u svom domu,
-Ne pričajte svima da odlazite i ne ostavljajte poruke na telefonskim sekretaricama da ste odsutni,
-Ne spremajte cvijeće s balkona i prozora, tako dajete poruku da ste odsutni,
-Novac i druge dragocjenosti ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi (ladice, madraci), jer „lopovi“ najprije traže upravo na tim mjestima,
-Zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše mogli identificirati,
-Novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne s PIN brojevima,
-Spremite ljestve i druge predmete koje bi provalnici mogli koristiti,
-Ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete

Čuvajte se lopova na plaži, u kampu, hotelskoj sobi i u apartmanu!

Sve građane i turiste koji godišnji odmor provode na našem području još jednom podsjećaju i savjetujeju da na plažu ne nose veće novčane iznose, skupocjeni nakit, mobitele, fotoaparate i druge vrijedne predmete, a naročito da te predmete ne ostavljaju bez nadzora.

Predmeti ostavljeni na plaži bez nadzora lakše su dostupni počiniteljima krađa, koji koriste nepažnju i opuštenost vlasnika da ih otuđe te se time domognu i ne pripadajuće imovinske koristi.

Tako su od 4. do 6. srpnja na plažama u Crikvenici, Malinskoj i Kostreni za sada nepoznati počinitelji iskoristili vrijeme dok su vlasnici bili u moru te otuđili mobitele, novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama, ruksak s osobnim stvarima te druge predmete.

Sveukupna vrijednost otuđenih predmeta je nešto manja od 7.000 kuna, a oštećeno je dvoje hrvatskih državljana u dobi od 31 i 83 godine te državljanin Slovenije u dobi od 43 godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari