ZATVOR BILICE

USKOK istražuje zatvorskog stražara i još trojicu: U splitski zatvor unosio mobitel, steroide…

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Zatvorski čuvar pristao je na zahtjev istražnog zatvorenika da mu u prostorije zatvora na Bilicama unese mobitele, sim kartice i steoride kako bi ih ovaj mogao dalje preprodavati

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1966., 1998., 1990., 1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita, neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenima u sportu, pomaganja u primanju mita te poticanja i pomaganja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu tvarima zabranjenima u sportu.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni, od početka veljače do 4. ožujka 2022. u Splitu, kao ovlaštena službena osoba Zatvora u Splitu na radnom mjestu stražara – strukovnog učitelja, u nakani da se okoristi pristao na traženje drugookrivljenog, istražnog zatvorenika u Zatvoru u Splitu, da mu u prostorije tog Zatvora unese mobitele i sim kartice te veću količinu anaboličkih steroida radi daljnje prodaje, ako mu plati 6.500 kuna.

Nakon što je istražni zatvorenik pristao platiti čuvaru traženi iznos, od trećeg muškarca tražio je da nabavi sve navedeno i preda zatvorskom čuvaru. Potom se zatvorenik dogovorio s četvrtookrivljenim muškarcem da ih od čuvara i preuzme. Čuvar i četvrtookrivljeni su se dogovorili da će predmete, nakon što ih unese u zatvor, odložiti na točno određenom mjestu. Trećeokrivljeni je nabavio mobitel sa sim karticom i punjačem kao i vrećice s po 200 kapsula anaboličkih steroida koje je i predao čuvaru, a on ih unio u zatvor.

No, prije nego što ih je četvrtookrivljeni i preuzeo i prije negoli su došli u ruke istražnog zatvorenika – pretragom kupaonice u zatvoru su pronađeni: mobitel, sim kartica i punjač, a u zatvorskoj garaži kapsule steroida razdijeljene u dvije manje vrećice. Ipak, četvrtookrivljeni muškarac je ranije uspio preuzeti dvije takve vrećice s kapsulama koje je predao zatvoreniku koji ih je namjeravao prodati. Ipak, pronađene su kod njega i oduzete prije nego je uspio u svom naumu.

USKOK će sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložiti određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari