DETALJI TRAGEDIJE KOD KARLOVCA

Užas na A1 prema Rijeci: Neslužbeno, stradali supružnici u Alfa Romeu riječkih tablica, dijete ozlijeđeno. Terenac se raspao na dva dijela nakon sudara

Ilustracija: fotografija ne prikazuje opisani događaj. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog prometne nesreće na A1 između čvorova Karlovac i Novigrad promet je prekinut u smjeru juga

U teškoj prometnoj nesreći u noći s petka na subotu na autocesti A1 nedaleko od Karlovca, u kojoj je sudjelovalo više vozila, poginule su tri osobe.

Kako prenosi KAportal, teška prometna nesreća dogodila se noćas oko 1.40 sati na autocesti A1 poslije tunela Sveti Marko kod Karlovca u smjeru juga. Policija je izvijestila da je u prometnoj nesreći sudjelovalo više vozila te da su tri osobe smrtno stradale.

Portal prenosi, pozivajući se na karlovački Zavod za hitnu medicinu, da je u nesreći 12 ljudi ozlijeđeno. Ravnatelj karlovačkog Zavoda Perice Vucelića za KAportal je rekao da je u spašavanju stradalih sudjelovalo šest timova iz Karlovačke županije i jedan iz Primorsko-goranske. Među pacijentima je bilo i djece, šest ih je zbrinuto u Općoj bolnici Karlovac, tri u KBC Rijeka, dvoje u OB Ogulin i jedan u KBC Zagreb.

HAK je javio da je zbog prometne nesreće na A1 između čvorova Karlovac i Novigrad promet prekinut u smjeru juga, te da se vozi obilazno državnim cestama.

Sudar kombija i auta

Jutarnji list piše da su se sudarili kombi mađarskih registarskih oznaka i osobni automobil riječkih registarskih oznaka. “Dana 06.01.2024. godine oko 01.40 sati na autocesti A-1, smjer jug, poslije tunela Sveti Marko došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila, te su tri osobe smrtno stradale. Promet autocestom na tom dijelu je zatvoren, te će biti preusmjeren. Slijedi očevid”, javili su iz policije.

Terenac Mitsubishi se prilikom nesreće raspao na dva dijela, odvoze ga dvije prikolice vučne službe. Kombi i automobil ‘Sharan‘ su odvučeni s mjesta nesreće, a radi se o vozilima koja su naletjela na krhotine sudara.

Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Jutarnji list, Mitsubishi mađarskih oznaka se kretao u pravcu Zagreba iz smjera juga. Prije tunela Sv. Marko je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao preko bankine u smjer autoceste koji ide prema jugu. Tu je došlo do direktnog naleta osobnog vozila Alfa Romeo riječkih oznaka.

Mitsubishi je, neslužbeno doznaje Jutarnji list, najvjerojatnije prevozio migrante jer je u vozilu sa sedam sjedala (5+2) bilo čak 12 osoba, tj. vozač i 11 putnika. Svi oni su nakon sudara poispadali su iz vozila. Vozač je na mjestu smrtno stradao a putnici su zadobili ozljede.

U vozilu Alfa Romeo riječkih oznaka navodno su smrtno stradali supružnici. Dijete koje je bilo s njima u autu navodno je zadobilo ozljede.

Na samom mjestu nesreće interveniralo je sedam timova Hitne medicinske službe, šest iz Karlovačke županije, jedan iz Primorsko-goranske. Šest pacijenata su zbrinuli u Općoj bolnici Karlovac, tri su u KBC Rijeka, dvije u bolnici u Ogulinu, a jedan u KBC-u Zagreb, doznaje Jutarnji u Zavodu za hitnu medicinu.

HAK je na svojim stranicama izvijestio da je zbog nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići prekinut promet između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari