U CENTRU ZAGREBA

UŽAS! U parku silovana 15-godišnja djevojčica, uhićena četvorica muškaraca

Ilustracija (Kat Jayne/Pexels)

Dvojac osumnjičen za silovanje pritvoren je na mjesec dana dok se dvojica osumnjičenih za bludne radnje brane sa slobode

Četiri mladića sumnjiče se da su silovali i počinili bludne radnje nad maloljetnicom u centru Zagreba. Dvoje muškaraca se sumnjiči za silovanje i oni su pritvoren na mjesec dana dok se dvojica osumnjičenih za bludne radnje brani sa slobode.

”Nismo je silovali, bilo je to dragovoljno”, obrana je, neslužbeno doznaje 24sata, maloljetnika i 22-godišnjeg osumnjičenika koji su završili u istražnom zatvoru Remetinec na mjesec dana kako ne bi mogli ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke.

Nedjelo se navodno dogodilo u petak u noćnim satima u parku iznad Tomićeve ulice. Bude li pritvoreni dvojac nakon istrage optužen, te eventualno i osuđen prijeti im do 10 godina zatvora. No u praksi su kazne puno manje i bliže minimalnim zatvorskim kaznama propisanim za to nedjelo.

”Policijski službenici PU zagrebačke u subotu su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje da su 12. kolovoza 2022. godine silovali djevojku je”, te nad 31-godišnjakom i 30-godišnjakom zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela “Bludne radnje” na štetu maloljetne osobe”, kazali su u PU zagrebačkoj.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su doveli pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu, kao i Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Na području PU zagrebačke u periodu od 1.siječnja do 31.srpnja. 2022. godine policija je zabilježila 33 kaznenih djela silovanja (dva su ostala u pokušaju), od strane 16 počinitelja na štetu 33 žrtve (pet ih je mlađih od 18 godina).

”Razriješeno je 31 kazneno djelo ili 94 posto. Inače, prošle cijele 2021. godine bilježimo 47 kaznenih djela (devet ostalo u pokušaju), od kojih je razriješeno 45 djela ili 96 posto”, kažu u zagrebačkoj policiji.

No, stručnjaci upozoravaju kako mnoge žrtve silovanja ne prijavljuju kaznena djela zbog prijetnji, straha, stigmatizacije te nepovjerenja da će institucije brzo i strogo kazniti nasilnike, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari