PAKLENA BORBA

Velika buktinja kod Dubrovnika: Tijekom noći bile ugrožene i kuće, borba s vatrom se nastavlja. U pomoć stižu kanaderi

Ilustrativna fotografija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ukupno 25 vatrogasaca s pet vozila pokušavaju buktinju staviti pod kontrolu, a u pomoć su pozvani i kanaderi

Na širem dubrovačkom području sinoć su buknula dva požara, a vatrogasci se i dalje bore s vatrom koja se širi nošena vjetrom. Kako doznaje Večernji list, na terenu je trenutno pet vozila i 25 vatrogasaca.

Vatra upravo probleme stvara na nepristupačnom terenu s niskim raslinjem i makijom na području Plata kod Cavtata.

Jedan je požar sinoć krenuo iznad plaže Mali žali, a drugi u Solinama u Župi dubrovačkoj. U jednom trenutku je požar prijetio kućama koje su u međuvremenu obranjene. Širio se brzo, a još uvijek nije pod kontrolom, piše Dubrovački dnevnik.

Iz HAK-a upozoravaju da se zbog požara i vatrogasnih vozila na kolniku na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Mali Žali kod mjesta Brsečine vozi se otežano, jednom trakom.

U gašenju sudjeluju i dva kanadera, potvrdio je Hini županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, a vatra i dalje prijeti u istočnom i zapadnom dijelu. “Puno ljudi je na terenu i očekuje nas aktivan dan, ali se nadam da ćemo ipak to riješiti”, dodao je.

S vatrom se trenutno bore pripadnici DVD Župe dubrovačke, JVP Konavle, DVD Čilipi, Državna intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Dubrovačko primorje, DVD Putnikovići te vatrogasci iz ZL Dubrovnik, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari